Odporność z natury - Katarzyna Mikulska





Opis
Zdrowie to podstawa. Jego zachowanie w dużej mierze zależy od naszej odporności i genów. Aktywację wielu chorób dziedzicznych możemy jednak powstrzymać, a odporność wzmocnić właściwą dietą i aktywnością fizyczną. W niniejszej książce prezentujemy doskonałe, proste i efektywne przepisy, które wzmocnią naturalne mechanizmy obronne organizmu.
KSIĄŻKA ZAWIERA:
listę ziół leczniczych i roślin dezynfekujących
sprawdzone przepisy kulinarne wzmacniające odporność
wskazówki zastosowania roślin i miodów do celów leczniczych
informacje, jak przygotować się na zimę
CZY WIESZ, ŻE…
kompot z malin działa przeciwgorączkowo?
ziele czosnku niedźwiedziego obniża ciśnienie krwi?
czosnaczek pospolity ma właściwości dezynfekujące?
spożywanie mniszka lekarskiego na surowo pobudza przemianę materii?
miód pszczeli stosuje się w leczeniu astmy oskrzelowej i kataru siennego?