Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2
Opis
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku
Gotowanie w terenie Część 2
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook zawiera: przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej); prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie); techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki; filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR; sól, linijkę calową i centymetrową.