Kuchnia survivalowa Gotowanie w terenie. CZ. 1





Opis
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku.
Gotowanie w terenie Część 1
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
• prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami)
• przepisy kulinarne
• poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny)
• opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.)
• filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
• mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową
W serii ukazały się: Przygotowani przetrwają
Sztuczki survivalowe
Terenowa apteczka ziołowa