FRUPP WIŚNIA - BATON LIOFILIZOWANY





Opis
Liofilizowany baton wiśniowy 10g.
Produkt bezglutenowy.
6% Błonnika
Składniki: wiśnie (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe. Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1503 kJ / 354 kcal
- Tłuszcz: 0 g
-- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 83 g
-- w tym cukry: 66 g
- Błonnik: 6,2 g
- Białko: 2,7 g
- Sól: 0,02 g
(zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
Wartość odżywcza w 1 porcji (10 g) = 1 baton:
- Wartość energetyczna: 150 kJ / 35 kcal
- Tłuszcz: 0 g
-- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 8,3 g
-- w tym cukry: 6,6 g
- Błonnik: 0,6 g
- Białko: 0,3 g
- Sól: 0 g
Zawartość polifenoli: 1 000 mg / 100 g produktu.
Termin spożycia 26.06.2021