Bogracz -300g





Opis
Charakterystyka:
Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana
Kawałki mięsa z makaronem i ziemniakami w sosie
Składniki: woda, mięso z łopatki wołowej 22,5%, ziemniaki 4,8%, makaron 1,8% (maka z pszenicydurum), koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, przyprawy (przyprawy, sól, ekstrakt drożdżowy, warzywa suszone, seler, aromat, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, hydrolizat białka sojowego, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, barwnik: ryboflawiny i karmel amoniakalny, ocet, cukier, glukoza), skrobia kukurydziana modyfikowana, margaryna (oleje roślinne: palmowy i rzepakowy, woda, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik: annato, aromat), papryka czerwona suszona.
Produkt może zawierać gorczycę, mleko łącznie zlaktozą i jaja.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 290 kJ/69 kcal; tłuszcz 1,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g; węglowodany 4,4 g, w tym cukry 0,9 g; białko 8,1 g; sól 0,95 g.
Sposób przygotowania do spożycia:
- przełożyć zawartość do garnka i podgrzać
- opakowanie wrzucić do gorącej wody i odczekać około 8 minut
- w warunkach polowych, przy pomocy bezpłomieniowego podgrzewacza chemicznego lub przy użyciu płomieniowego paliwka stałego (obydwa dostępne w naszym sklepie)
Przechowywać w temperaturze od 0oC do 25oC i wilgotności względnej otoczenia
Wyprodukowano w Polsce