FRUPP TRUSKAWKA - BATON LIOFILIZOWANY





Opis
Liofilizowany baton truskawkowy 10g. Produkt bezglutenowy. 8% Błonnika
Składniki: truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1578 kJ / 373 kcal
- Tłuszcz: 0,5 g
-- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 85 g
-- w tym cukry: 65 g
- Błonnik: 8,2 g
- Białko: 2,9 g
- Sól: 0,03 g
(zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
Wartość odżywcza w 1 porcji (10 g) = 1 baton:
- Wartość energetyczna: 158 kJ / 37 kcal
- Tłuszcz: 0 g
-- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 8,5 g
-- w tym cukry: 6,5 g
- Błonnik: 0,8 g
- Białko: 0,3 g
- Sól: 0 g
Zawartość polifenoli: 500 mg / 100 g produktu.