Mieszanka do wypieku domowej chałki 690g





Opis
Mieszanka do wypieku domowej chałki 690g
Skład: mąka pszenna, masło, cukier, odtłuszczone mleko, jaja w proszku, sól.
Opakowanie: 690 g
Jedno opakowanie 690 g umożliwia wypiek 2 pysznych chałek.
Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.
Sposób użycia:
1) Zawartość opakowania wsyp do miski.
2) Dodaj odrobine ciepłego mleka około (36 stopni C)
3) Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - około 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).
4) Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5) Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L)
6) Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 45 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość) i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.
7) Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
8) Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chałki wodą za pomocą pędzla.