Promocje
Gołąbki z kaszą jaglaną WEGE 800 g
Gołąbki z kaszą jaglaną WEGE 800 g

12,40 zł

Cena regularna: 15,20 zł

szt.
Pulpety w sosie koperkowym 850g
Pulpety w sosie koperkowym 850g

13,00 zł

Cena regularna: 17,00 zł

szt.
Pakiet PREPERSA
Pakiet PREPERSA

48,00 zł

Cena regularna: 59,00 zł

szt.
Kaszanka z cebulą i jabłkiem  400 g
Kaszanka z cebulą i jabłkiem 400 g

7,90 zł

Cena regularna: 10,60 zł

szt.
Kapusta z kiełbasą 850 g
Kapusta z kiełbasą 850 g

12,90 zł

Cena regularna: 17,20 zł

Gulasz wieprzowy podsmażany MAŁPA
Gulasz wieprzowy podsmażany MAŁPA

34,50 zł

Cena regularna: 42,00 zł

szt.
Gołąbki -sos pomidorowy  850 g
Gołąbki -sos pomidorowy 850 g

13,50 zł

Cena regularna: 18,30 zł

szt.
Zupa pieczarkowa  z mięsem 850g
Zupa pieczarkowa z mięsem 850g

10,00 zł

Cena regularna: 14,80 zł

szt.
Zrazy w sosie selerowym 850 g
Zrazy w sosie selerowym 850 g

12,50 zł

Cena regularna: 16,90 zł

szt.
Żurek z kiełbasą zagęszczony 850g
Żurek z kiełbasą zagęszczony 850g

12,00 zł

Cena regularna: 15,50 zł

Gulasz angielski -300 gram
Gulasz angielski -300 gram

9,50 zł

Cena regularna: 10,50 zł

szt.
Zupa ogórkowa z mięsem zagęszczona 850g
Zupa ogórkowa z mięsem zagęszczona 850g

10,50 zł

Cena regularna: 14,50 zł

szt.
Produkt dnia

Mieszanka do wypieku chleba litewskiego na naturalnym zakwasie 550g

Dostępność: brak towaru
Cena: 11,10 zł 11.10
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Mieszanka do wypieku chleba litewskiego na naturalnym zakwasie 550g

 

Skład:  mąka pszenna, mąka żytnia, słód żytni, zakwas żytni, sól, kminek, cukier.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu

Opakowanie: 550 g

 

Jedno opakowanie 550 g umożliwia wypiek 1 chleba.

 

Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.

 

Sposób użycia:

 

1) Zawartość opakowania wsyp do miski.

2) Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza

3) Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - około 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).

4) Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.

5) Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy i wymieszaj ponownie.

6) Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L)

7) Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoją objętość) następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.

8) Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.

9) Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl