Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie 520 g





Opis
Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie 520 g
Skład: mąka pszenna typ 450, żytnia typ 720, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól, cukier.
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Opakowanie: 523 g
Jedno opakowanie 523 g umożliwia wypieczenie: 1 dużego lub dwóch mniejszych bochenków chleba.
Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.
Sposób użycia (na 1 chleb):
1) Zawartość opakowania wsyp do miski.
2) Dodaj 400 ml ciepłej wody około (26 stopni C)
3) Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - min. 3-4 minut.
4) Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5) Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L)
6) Pozostaw w ciepłym miejscu +/- 35 minut do podwojenia objętości i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 - 230 stopni C (bez termoobiegu)
7) Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni C i dalej piecz przez około 30 minut.
8) Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
9) Wyjmij chleb z blaszki, pozostaw do ostygnięcia na kratce.