Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g





Opis
Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g
Skład: mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu
Opakowanie: 540 g
Jedno opakowanie 540 g umożliwia wypiek 3 bagietek.
Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.
Sposób użycia:
1) Zawartość opakowania wsyp do miski.
2) Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza)
3) Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
4) Podziel na 3 równe porcji
5) Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
6) Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu
7) Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bagietki powinny podwoić swoją objętość).
8) Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza.
9) Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika
10) Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.