Promocje
Żurek z kiełbasą zagęszczony 850g
Żurek z kiełbasą zagęszczony 850g

12,00 zł

Cena regularna: 15,50 zł

Słonina  z czosnkiem 300 g
Słonina z czosnkiem 300 g

7,50 zł

Cena regularna: 9,80 zł

szt.
Boczek wieprzowy 280 g
Boczek wieprzowy 280 g

9,60 zł

Cena regularna: 11,50 zł

szt.
Wieprzowina  sos pieczeniowo-chrzanowy 300g
Wieprzowina sos pieczeniowo-chrzanowy 300g

9,60 zł

Cena regularna: 12,00 zł

szt.
Klopsiki - sos pomidorowy 850 g
Klopsiki - sos pomidorowy 850 g

12,60 zł

Cena regularna: 16,00 zł

szt.
Tuszonka wojskowa 300 gram
Tuszonka wojskowa 300 gram

9,50 zł

Cena regularna: 11,00 zł

szt.
Kapuśniak na wędzonce 850 gram
Kapuśniak na wędzonce 850 gram

12,50 zł

Cena regularna: 15,50 zł

szt.
  Fasola z wieprzowiną 850g
Fasola z wieprzowiną 850g

13,50 zł

Cena regularna: 17,00 zł

szt.
Zrazy w sosie selerowym 850 g
Zrazy w sosie selerowym 850 g

12,50 zł

Cena regularna: 16,90 zł

szt.
Fasola po bretońsku -850g
Fasola po bretońsku -850g

13,50 zł

Cena regularna: 18,00 zł

szt.
Mielonka turystyczna 300 g
Mielonka turystyczna 300 g

7,90 zł

Cena regularna: 11,00 zł

szt.
Zupa grochowa z mięsem zagęszczona specjalna 850
Zupa grochowa z mięsem zagęszczona specjalna 850

11,50 zł

Cena regularna: 16,00 zł

szt.
Produkt dnia

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

Dostępność: brak towaru
Cena: 11,50 zł 11.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

 

Skład: mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu

Opakowanie: 540 g

 

Jedno opakowanie 540 g umożliwia wypiek 3 bagietek.

 

Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.

 

Sposób użycia:

 

1) Zawartość opakowania wsyp do miski.

2) Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza) 

3) Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).

4) Podziel na 3 równe porcji

5) Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

6) Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu

7) Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (bagietki powinny podwoić swoją objętość).

8) Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza.

9) Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika

10) Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl