Produkt dnia
Osprzęt montażowy do zamykarki puszek
Osprzęt montażowy do zamykarki puszek
540,00 zł
szt.
Młynek ręczny do zboża
Młynek ręczny do zboża
149,00 zł
szt.
Pierś z kurczaka kawałki
Pierś z kurczaka kawałki
17,70 zł
szt.
 Racje Żywnościowe SEVEN OCEANS 500 g
Racje Żywnościowe SEVEN OCEANS 500 g
29,00 zł
szt.
Słonina Wojskowa 300g
Słonina Wojskowa 300g
8,90 zł
szt.

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

Dostępność: średnia ilość
Cena: 11,50 zł 11.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

 

Skład: mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu

Opakowanie: 540 g

 

Jedno opakowanie 540 g umożliwia wypiek 3 bagietek.

 

Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.

 

Sposób użycia:

 

1) Zawartość opakowania wsyp do miski.

2) Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza) 

3) Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).

4) Podziel na 3 równe porcji

5) Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

6) Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu

7) Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (bagietki powinny podwoić swoją objętość).

8) Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza.

9) Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika

10) Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl