Mieszanka do wypieku Piernik ze śliwkami 730g





Opis
Mieszanka do wypieku Piernik ze śliwkami 730g
Sposób przygotowania:
- Zawartość opakowania wsyp do miski.
- Dodaj 250 ml ciepłego mleka około 26 stopni Celsjusza oraz dwie łyżki miodu.
- Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut. (najlepiej robotem kuchennym).
- Przełóż ciasto do formy, następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Wypiekaj przez około 40-50 minut, systematycznie sprawdzając patyczkiem ciasto.
- Wyjmij ciasto z blaszki i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki: mąka pszenna, cukier, masło w proszku, odtłuszczone mleko, śliwka suszona z mąką z ryżu, soda oczyszczona, jaja w proszku, przyprawa korzenna, kawa zbożowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mąka pszenna pęczniejąco żelująca, słód jęczmienny miodowy, cynamon.
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu
Opakowanie: 720 g