Mieszanka do wypieku Bułka hamburgerowa 750g





Opis
Mieszanka do wypieku Bułka hamburgerowa 750g
Sposób przygotowania:
- Zawartość opakowania wsyp do miski.
- Dodaj 260 ml ciepłej wody (około 26 stopni Celsjusza)
- Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
- Podziel na 10 równych porcji.
- Uformuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
- Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
- Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bułki powinny podwoić swoja objętość).
- Posmaruj z wierzchu żółtkiem lub spryskaj wodą.
- Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza.
- Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
- Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Składniki: mąka pszenna, masło, odtłuszczone mleko, cukier, suchy zakwas pszenny, słód pszenny, sól.
Opakowanie: 750 g.
Mieszanka nie zawiera ziaren sezamu.