Chleb keto mieszanka do wypieku 600g





Opis
Chleb keto mieszanka do wypieku 600g
Skład: białko pszenne, błonnik owsiany, siemię lniane złote, sól.
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Przechowywanie: wypieczony chleb najlepiej przechowywać w lodówce
Opakowanie: 600 g
Do wypieczenia jednego bochenka potrzebujesz:
200 g mieszanki
200 ml ciepłej wody
5 g drożdży suchych lub 10 g świeżych
20 g miękkiego masła
1 jajko
Jedno opakowanie 600 g umożliwia wypiek trzech bochenków chleba.
Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.
Sposób użycia (na 1 chleb):
1) Zawartość opakowania 200 g wsyp do miski.
2) Dodaj 200 ml ciepłej wody około (26 stopni C)
3) Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - min. 5 minut.
4) Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5) Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L)
6) Pozostaw w ciepłym miejscu do podwojenia objętości i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 - 230 stopni C (bez termoobiegu)
7) Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni C i dalej piecz przez około 30 minut.
8) Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
9) Wyjmij chleb z blaszki, pozostaw do ostygnięcia na kratce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g
- Wartość energetyczna 404 kcal
- Tłuszcz 10 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g
- Węglowodany 9,2 g
- w tym cukry 1,3 g
- Błonnik 4,7 g
- Białko 67 g
- Sól 2,5 g