Kurczak z ryżem w sosie curry





Opis
Wystarczy zalać je wodą, odczekać 5-7 minut i można rozsmakować się m.in. w gulaszu czy makaronie w sosie bolognese. Produkty te posiadają wysoką zawartość białka, potwierdzoną atestem żywnościowym, zgodną ze standardami Ministerstwa Zdrowia.
KURCZAK CURRY Z RYŻEM
Składniki: ryż instant** 63%, mięso drobiowe liofilizowane 10%, cebula prażona suszona (zawiera gluten), śmietanka w proszku (zawiera mleko, laktozę), marchew suszona, cukier, sól, błonnik roślinny, skrobia, por liofilizowany, curry 1%, przyprawy, zioła.
Możliwa obecność selera.
**ryż instant: kraj pochodzenia – Grecja (G) lub Włochy (W)- patrz ostatnia litera oznaczenia partii produkcyjnej
Masa netto 72g, po uwodnieniu 270g
wartość odżywcza | w 100 g
przyrządzonego dania |
w 1 porcji
(~ 270 g) |
%RWS* w porcji (~270g) |
energia, kJ
energia, kcal |
447
106 |
1207
286 |
14 |
tłuszcz, g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone, g |
1,5
0,7 |
4,1
1,9 |
6
9 |
węglowodany, g
w tym cukry, g |
18
2 |
48
5,4 |
18
6 |
błonnik, g | 1,7 | 4,6 | – |
białko, g | 4,5 | 12 | 24 |
sól, g | 0,87 | 2,4 | 39 |